Hardenberg

Hardenberg krijgt testlocatie voor COVID-19

Door de redactie

GGD IJsselland opent eind oktober een nieuwe testlocatie voor COVID-19 in Hardenberg. De testlocatie komt aan de Kollergang 5.

De opening van de nieuwe testlocatie maakt deel uit van een landelijke opschaling. Doel is dat iedere inwoner van Nederland zich kan laten testen zonder daarvoor ver te moeten reizen. Uitgangspunt voor de plek voor een testlocatie is een rij-afstand van maximaal twintig minuten in relatie tot de bevolkingsdichtheid in een gemeente. De capaciteit en de openingstijden per testlocatie hangen af van de vraag naar testen, de verdeling van de totale testcapaciteit onder de locaties en de testruimte van het laboratorium.

Uit de auto en van de fiets

Bij alle testlocaties COVID-19 van GGD IJsselland, stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. We vragen iedereen zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar en een mondneusmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn, kunnen ze in overleg thuis worden getest.

Coronatest? Alleen op afspraak

Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Bel hiervoor 0800¿1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of maak je afspraak met je DigiD online via www.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer