Hardenberg

Hardenberg krijgt Knarrenhof

Door de redactie

De Stichting Knarrenhof wil op de plek van de voormalige basisschool aan de Van Speykstraat in Hardenberg vijftien woningen bouwen. Om dit mogelijk te maken, verkoopt de gemeente Hardenberg het perceel aan de stichting en wordt een bestemmingsplan gemaakt.

Op het perceel aan de J.C.J. Van Speykstraat 29 in Hardenberg staat nu nog de voormalige Jan Ligthartschool. Het voormalige schoolgebouw wordt gesloopt. De Stichting Knarrenhof wil op dit perceel 'De hof van Hardenberg' bouwen, met vijftien woningen in een hofje.

Zelfstandig blijven wonen

Het woonconcept van de Stichting Knarrenhof bestaat uit een combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Dat betekent veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samen wonen. De vijftien koopwoningen in 'De hof van Hardenberg' zijn bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Deze woonvorm is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

Afspraken gemeente en stichting Knarrenhof

Het perceel aan de Van Speykstraat waar 'De hof van Hardenberg' gepland is, is nu nog eigendom van de gemeente Hardenberg. De Stichting Knarrenhof koopt het perceel van de gemeente. Die levert het perceel bouwrijp op. Dat betekent dat de gemeente ervoor zorgt dat het voormalige schoolgebouw gesloopt wordt. Tevens wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt om de bouw van 'De hof van Hardenberg' mogelijk te maken. Omwonenden worden deze week bijgepraat over het plan tijdens een informatiebijeenkomst.