Twenterand

Hard werkend Amicitia verliest van effectiever AVO

Door de redactie

Het droomscenario van Amicitia om dit seizoen ook in de veldcompetitie handhaving in de Overgangsklasse te bereiken verbrokkelt naarmate de weken verstrijken. Op zaterdag 25 mei speelde Amicitia tegen directe concurrent AVO uit Assen. Alleen de winnaar zou de kans op een beslissingswedstrijd blijven houden. Verlies betekende zo goed als zeker directe degradatie.

AVO speelde vorig weekend knap gelijk tegen koploper Heerenveen en was niet met mindere ambities naar Vriezenveen gekomen. Dat werd vanaf het beginsignaal duidelijk want binnen zes minuten leidde de ploeg uit Assen met 0-4. Amicitia moest zich herstellen maar kwam verdienstelijk terug tot 5-4. Vlak voor rust ging het opnieuw de verkeerde kant op voor de oranjekragen. AVO nam het initiatief en liep uit naar een 6-10 ruststand.

In de tweede helft probeerde Amicitia het verschil goed te maken. Bas Drent kwam flink in botsing met een dame van AVO. De fysieke schade leek (voor beiden) mee te vallen, maar later vroeg Drent toch om een wissel. Aansluitend werden nog enkele vakwissels doorgevoerd om tot het gewenste resultaat te komen. Halverwege kwam Amicitia terug tot 14-16 en leek de aansluiting mogelijk. Maar AVO pareerde de aanvallen met goed spel, Amicitia incasseerde te gemakkelijk tegentreffers en AVO liep uit naar 14-18. Beide ploegen scoorden tot slot elk nog een keer. Eindstand 15-19.

Een teleurgestelde coach Hofstede analyseerde na afloop dat zijn team ondanks hard werken momenteel de slimheid en kwaliteit mist om in aanmerking te komen voor handhaving. Degradatie is weliswaar nog geen voldongen feit, maar er moet een wonder gebeuren wil men dit nog voorkomen. De achterstand op AVO bedraagt twee punten plus een slechter onderling resultaat. Voor Amicitia resteren nog twee wedstrijden waarin maximaal vier wedstrijdpunten kunnen worden behaald. Daarbij is het bovendien afhankelijk van de resultaten van AVO. De verwachting is dan ook Amicitia na vele jaren op een niveau lager in de veldcompetitie gaat spelen. Komende zaterdag speelt Amicitia de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta uit Zwolle, aanvang 15.30 uur op sportpark Het Midden.