Hardenberg

Hard voor muziek kent alleen maar winnaars

Door de redactie

De eerste twee edities van 'Hard voor muziek' waren te gast in theater de Voorveghter. Dit jaar was het 'strijdtoneel' gesitueerd in theater 'Dina' te Dedemsvaart. Hard voor muziek biedt jonge muzikanten en zangers/zangeressen een kans om podiumervaring op te doen als een stimulans om hun talenten verder te ontwikkelen. Dit jaar werd HVM georganiseerd vanuit Cultuurkoepel Vechtdal in samenwerking met het Strawberry Fields Festival.

En er was dit jaar een bonus: Voor het Strawberry Fields festival zocht de organisatie artiesten voor de 'Talenten Stage'. Een flink aantal muzikanten/bands meldden zich aan en een zestal acts stonden afgelopen donderdag op het podium. De jury had er de handen vol aan.

De deur van het theater gaat dicht, hét teken dat de voorstelling gaat beginnen. De leiding van de auditie ligt in de vakkundige handen van Anja Dalhuisen die, en de deelnemers, en de jury door de avond moet loodsen. Drie bands en drie soloartiesten vormden samen een gevarieerd avondprogramma. En, zoals gezegd, bezorgden de jury (Rudy Bults, eigenaar van The Fellowship en initiator van Strawberry Fields en Jord Brinkhuis, singer-songwriter) een genoeglijke avond plus de nodige hoofdbrekens. Het juryoverleg duurde niet lang, Rudy en Jord konden niet kiezen, en deden dat ook niet. Tot aller tevredenheid werd besloten iedereen te programmeren op het festival. Strawberry Fields vindt plaats op 24 augustus te Dedemsvaart. Naast de inmiddels geboekte artiesten treft u dus ook aan:

The Mustangs (band), Sara (zangeres), Han Rui (pianiste), De Nonsons (band), Mette (zangeres/gitariste) en Luuk and the bassbreakers (band).