Ommen

Happy Tails pakt prijzen in Wenen en in Bremen

Door de redactie

Op zaterdag 25 en zondag 26 juli had team Happy Tails uit Beerzerveld de eerste wedstrijden van het seizoen in Wenen. Een week later kwam het team in actie in Bremen. Beide keren waren de prestaties uitstekend.

Op zaterdag werd Lewis von Piekartz (11) met Apryl negende op de AWI, goed voor kwalificatie voor het EK 2020 en het WK volgend jaar. Natascha Grobben en Sky werden zesde, eveneens goed voor EK- en WK-kwalificaties. Amy von Piekartz (15) legde beslag op het hele podium. Met Kate werd ze derde, met Wish tweede en met Ross eerste. Dat betekende EK- en WK-kwalificatie voor alle categorieën en een bus vol prijzen. Ook met haar jonge hond Hazel kwalificeerde ze zich voor EK- en WK. Op zondag speelden ze de UFO local. Amy & Ross behaalden de tweede plaats en Amy & Wish de derde overall. De freestyle werd gewonnen door Amy en Wish, Met Ross werd ze vierde en met haar jonge hondje Hazel vijfde.

Bremen

Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus was team Happy Tails actief in Bremen. Op zaterdag behaalde Kim Bierling met haar hond Sky de eerste plaats op alle categorieën in de beginnersklasse. Amy mocht meerdere keren het podium op. Met Wish werd ze tweede overall en met Ross eerste. Ook won ze de freestyle only.

De zondag stond in het teken van een grote UFO kwalificatiewedstrijd. De beginnersklasse werd gewonnen door Merit Ebbens (9) met haar hondje Bo. Kim Bierling werd derde. Lewis en Apryl mochten de finale speelden en behaalden een prachtige negende plaats. Amy behaalde opnieuw met meerdere honden de finale. Ze werd vierde met Ross in de Toss and Catch. In de freestyle only werd ze eerste met Ross, derde met Kate en vierde met Wish. In de overall werd ze derde met Kate en met Ross won ze de competitie. Amy verbaasde de jury met twee foutloze rondes. Kate ving alle frisbees. Een zeer bijzondere prestatie.

Kim Bierling en Sky wonnen de prijs in de beginnersklasse voor beste spelers van het toernooi over twee dagen. Amy en Ross wonnen de open klasse. Happy Tails is super trots op alle behaalde resultaten. Een deel van het team neemt in september deel aan het EK in Oostenrijk.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer