Ommen

Hanna en Fay winnaars regionale voorleeswedstrijd in Ommen

Door de redactie

De winnaars van de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd zijn Hanna Pool en Fay van der Schaaf.

Hanna zit op basisschool Shalom in Vriezenveen. Ze las voor uit 'De school is weg' van Jacques Vriens. De jury bewonderde haar rustige en natuurlijke manier van voorlezen. Ze was goed verstaanbaar en heerlijk om naar te luisteren. Fay zit op basisschool De Langewieke in Dedemsvaart. Haar fragment kwam uit 'Lampje' van Annet Schaap. De jury vond dit een mooie boekkeuze. Ook zat ze goed in het verhaal en las ze met een fijne stem in een goed tempo voor.

Elf kandidaten afkomstig uit Ommen, gemeente Dalfsen, gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand deden mee aan deze wedstrijd in Theater De Carrousel in Ommen. De twee winnaars gaan door naar de provinciale ronde in het ZINiNtheater in Nijverdal die plaatsvindt op woensdag 10 april.

De jury bestond dit jaar uit: Hanneke Ardesch (voorzitter), coördinator Taalpunt Hardenberg; Aletta Pastink, taalcoach en voorleescoördinator bij de VoorleesExpress Hardenberg; Dirry van de Grampel, jeugdspecialist bibliotheek. De presentatie van de avond was in handen van Goochelaar Jan. Hij liet ook een aantal goocheltrucs zien en die vielen goed in de smaak. De winnaars kregen een boekenbon, bloemen en een oorkonde. Alle deelnemers kregen een bibliotheekbeker met paaseitjes. Alle voorlezers konden wat de jury betreft zo aan de slag als voorlezer bij de VoorleesExpress of als taalcoach.

Deelnemers waren Femke Zweers, cbs De Spiegel; Myrle Timmerman, cbs De Wegwijzer; Fien Krommendijk, cbs Eltheto; Anne-Lieke Dekker, cbs Rehoboth; Hanna Pool, cbs Shalom; Wessel Koekkoek, obs De Dennenkamp; Leonie Bruggeman, cbs Hoogengraven; Fay van der Schaaf, kbs De Langewieke; Eva-Lynn Altena, cbs De Wiekslag; Lynn Bosman, cbs De Bron en Joran Bosma, gbs De Morgenster.