Hardenberg

Handige Harry in Oostloorn

Door de redactie

Hardenberg krijgt een nieuw Repair Café. Op donderdag 31 januari opent 'Handige Harry' de deuren in Wijksteunpunt Oostloorn aan de J.C.J. v. Speijkstraat 14 in Hardenberg. Het Repair Café is open van 14.00 tot 16.00 uur.

De afvalberg wordt steeds groter, spullen worden nauwelijks gerepareerd. Terwijl het toch anders kan! Om kennis te delen over het repareren van spullen, zoals kleding, meubilair, kleine elektronica en nog veel meer, start in het wijksteunpunt van Zorgcentrum Oostloorn een Repair Café. Daar kunt u leren repareren of op zijn minst een diagnose krijgen wat betreft de staat van uw eigendom. Dat scheelt geld en afval. Doe mee en kom met uw kapotte spullen naar 'Handige Harry' in Oostloorn.

Het Repair Café is geen gratis reparatiewerkplaats. Het is een ontmoetingsplaats in de buurt, waar het gaat om sámen repareren, om kennisoverdracht en om sociaal contact tussen buurtgenoten. Het repareren gebeurt tíjdens de Repair Café-bijeenkomst, in aanwezigheid van en zo mogelijk met medewerking van de eigenaar van het kapotte voorwerp. Kapotte spullen worden dus niet bij het Repair Café afgegeven en later weer opgehaald. Speelgoed, fietsen, kleding, huishoudelijke apparaten, stekkers, stoelen en nog veel meer, alles kan worden gerepareerd, samen met de vrijwilliger, zo valt er ook altijd nog wat te leren of je nu jong bent of oud. In het repaircafé is gereedschap aanwezig en er zijn vrijwilligers die u zo goed mogelijk helpen om reparaties uit te voeren. Wat reparatie in het Repair Café kost bepaal je zelf, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Van deze bijdrage wordt materiaal en gereedschap gekocht.