Hardenberg

HaFaBra Special Sounds wisselbeker voor saxofoonensemble

Door de redactie

In het LOC+ kwamen zaterdag 9 maart vijfentwintig muzikanten bijeen voor het solistenconcours Special Sounds of HaFaBra, dat in 2017 voor het eerst werd gehouden. De muzikale strijd voor leden van harmonie- en fanfareorkesten uit de gemeente Hardenberg werd georganiseerd door een werkgroep binnen de Stichting HaFaBra Muziekonderwijs.

Harry Kruiper

In twee categorieën (A/B-niveau en C/D-niveau) lieten zij hun muzikale kwaliteiten beoordelen door het deskundige jurylid Wout Eshuis uit Hoogeveen met de hoop op een fraaie beoordeling. Tineke Schepers kondigde de in totaal twaalf instrumentale optredens telkens aan met hun afkomst en de naam van het stuk dat ze op hun instrumenten gingen spelen. Alle deelnemers kregen naast het juryrapport ook een oorkonde van deelnemening. Voor de twee beste prestaties van de avond was er een eerste prijs in de vorm van een beker. De eerste kwam toe aan het duo Rik en Daniek Jurjens van SDG Ane met hun melodisch slagwerk 'All about guns and rabbits'. De tweede beker ging naar het saxofoonensemble, bestaande uit Lisa Redza, Sabine Schynol, Kim Timmermans en Koen Slomp. Deze mix van muzikanten van KNA/Crescendo Hardenberg/Gramsbergen en SDG Ane ging met hun werk 'Reedy, Blues and Cantabilé' ook met de HaFaBra Special Sounds wisselbeker naar huis.

De volgende activiteit van de stichting vindt plaats op 25 mei a.s., ook weer in het LOC+, wanneer het zesde, jaarlijkse HaFaBra Megajeugdconcert gaat plaats vinden. Jong talent uit de diverse muziekverenigingen in de regio komt dan die middag bijeen om samen een aantal muziekstukken te gaan oefenen. 's Avonds volgt dan het grote gezamenlijke optreden om zich voor het grote publiek te gaan manifesteren met een geweldig concert.

Harry Kruiper

Harry Kruiper