Hardenberg

H. Overweg klopt Huisman in spannend duel

Door de redactie

In de 22e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden maandag 18 maart weer wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie.

Daarin zorgde Herjan Overweg voor een verrassing door titelverdediger Jan Huisman te verslaan. Tot een zeven om zeven stand was er nog niet zoveel aan de hand, al stond Overweg wel beter. Een rekenfout in het eindspel brak het verzet van Huisman die zijn opponent kon feliciteren met de winst.

De topper tussen Mans Veltink en Egbert Reiling bleef lange tijd gelijk op gaan, toen in een zeven om zeven stand Veltink naar dam liep, en Reiling met een "plakker" eveneens de damlijn bereikte. Daarna stelde Veltink remise voor, hetgeen door Reiling werd overgenomen.

Gert Brink trad aan tegen Evert Rolleman. Beide spelers maakten er iets moois van, en in het eindspel moest Rolleman een schijf inleveren. Dat was voor Brink voldoende om voor de winst te spelen. Uiteindelijk gaf Rolleman in een verloren stand op, en boekte Brink een belangrijke overwinning.

Nadat Jan Huisman vorige week de damtitel binnenhaalde, zijn zowel Veltink als Brink volop in de race voor de overige prijzen, en wellicht ook G. Overweg nog, als hij de resterende wedstrijden kan uitspelen.

Stand

Stand: 1 Huisman 18-45; 2 Veltink 19-36; 3 Brink 18-34; 4 G.Overweg 16-27; 5 Reiling 17-23; 6 H. Overweg 19-23; 7 Gerritsen 17-13 en 8 Rolleman 20-10.

Op maandag 25 maart wordt de competitie voortgezet.