Hardenberg

GZG werkt aan het doelsaldo tegen Hoogeveen

Ingezonden

Met een fijn winterzonnetje werd er door de veteranen van GZG Hardenberg afge slagen op de Boshoek. De tegenstander van vandaag, Hoogeveen, had in de afgelopen 8 wedstrijden nog maar 10 doelpunten tegen gehad. Een team met een goede verdediging dus. De GZG-ers begonnen met veel druk naar voren en ze probeerden Hoogeveen hoog op te vangen. Deze tactiek werkte goed, al snel stond de 1-0 op het scorebord door Jaurik Roelfsema.

Door uitstekend verdedigend werk van de rechtsbacks Ramon Habers en linksback Peter Verlaan ging Hardenberg met 0 tegendoelpunten de rust in. Zelf hadden de heren van GZG nog tweemaal weten te scoren door goals van Bart Klijn en Mauritz Nijboer.

Na de opkikkerende bouillon in de rust, gingen de Hardenbergers door met waar ze de eerste helft mee geëindigd waren. Vroeg druk zetten om snel weer zelf de bal te hebben en in de aanval te kunnen gaan. Zo liepen ze uit naar 5-0 door wederom Klijn en een strafcorner van Jeroen Prins. Hoogeveen redde niet veel later de eer door de 5-1 te maken uit een counter.

Het slotakkoord was voor GZG, na een goede harde voorzet van Coen Klijn toverde Bart Klijn de bal in de touwen. De wedstrijd eindigde door deze hattrick van Klijn in een 6-1 stand.

Doordat titelconcurrent Meeuwen ook wist te winnen blijft het gat 5 punten. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen nummer 3 de Mezen.