Hardenberg

GZG vergeet te winnen in Dalfsen

Ingezonden

Onder een mooie herfstzon werd er gestreden op het hockeyveld in Dalfsen. Een leuk gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de keepers van beide partijen een hoofdrol vertolkten. Elt Vierveijzer verdedigde met succes het Hardenbergse doel. In de eerste helft had hij niet veel te doen maar hij stond er op de beslissende momenten.

Het spel golfde op en neer in het eerste kwart, met nog weinig grote kansen van beide partijen. Na een erg goede interceptie van Henk Veenendaal, zette hij de aanval op waaruit uiteindelijk spits Bart Klijn de verdiende 0-1 kon maken. GZG bleef aanzetten maar de 0-2 viel niet, Dalfsen kwam er gevaarlijk uit met de counter. Vierveijzer redde bekwaam en de paal hielp GZG mee.

Na de thee bleef Hardenberg druk zetten en hing de 0-2 in de lucht. De keeper van Dalfsen deed zijn werk echter uitstekend en hield de nodige ballen van de lijn. Uit een snelle counter scoorde Dalfsen de gelijkmaker. De slotminuten waren spannend met kansen aan beide kanten, maar beide keepers stonden goed opgesteld. Zo eindigde deze sportieve derby in een 1-1 stand.

Nog het vermelden waard: op de Boshoek werd het eerste succes geboekt van de dames 2 dit seizoen, ze wonnen verdiend met 1-0 van Twente dames 4.