Hardenberg

GZG pakt drie punten tegen Ommen.

Ingezonden

Na twee weken geen wedstrijden was het tijd voor de derby van het Vechtdal. Nadat de veteranen de mooie nieuwe trainingspakken hadden ontvangen, kon er worden begonnen met de wedstrijd. GZG was nog niet helemaal wakker en Ommen schoot uit de startblokken. Binnen 3 minuten stond het 0-1. Tijd voor actie. GZG gaf iets meer gas en liep door een aantal vlot lopende combinaties uit naar een 4-1 ruststand. Jaurik Roelfsema en Bart Klijn scoorde beide tweemaal.

Het derde kwart verliep wat stugger, ondanks de felle druk aan de linkerflank van Henk Veenendaal en Ruud Vogelaar. Er werden verschillende ballen veroverd en de nodige kansen gecreëerd waarvan er helaas nog maar eentje in vloog. Roelfsema maakte zo zijn hattrick compleet.

GZG eindigde de wedstrijd zoals ze begonnen waren, niet helemaal scherp. Ommen kon zo een paar minuten tijd nog wat terug doen. Wilfred Eekma keepte weer erg goed maar kon de eindstand van 5-2 niet voorkomen. Volgende week staat de volgende Vechtdal derby op het programma, de mannen spelen dan om 10.30 uit in Dalfsen.