Twenterand

Grote opkomst Internationale Vrouwendag

Door de redactie

Op 8 maart hebben ruim honderd vrouwen genoten van een mooie en gezellige middag. Daarmee was Internationale Vrouwendag in Twenterand een groot succes. Allereerst vertelde handbiker Jennette Jansen haar levensverhaal en haar grote droom om deel te mogen nemen aan de Paralympische spelen in Tokio 2020. Haar verhaal maakte indruk op de aanwezige vrouwen.

Voor een vrolijk intermezzo in in CCK2 zorgde het duo VoiZus. De aanwezigen konden menig liedje meezingen en deden dat maar wat graag.

Burgemeester Annelies van de Kolk haalde de rol van vrouwen in Vriezenveen aan en sprak over twee heldinnen in Twenterand. Janny Wessels heeft binnen de Vereniging voor Huisvrouwen in Vroomshoop baanbrekend werk gedaan en is actief geweest in de lokale politiek.

In Vriezenveen heeft Marietje Dimmendaal veel betekend voor de Plattelandsvrouwen, de Vrouwen van Nu. Activiteiten zoals een leeskring en politieke scholing heeft zij opgezet. Als mede-oprichtster van de Vrouwenraad heeft zij eraan bij gedragen dat alle Vriezenveense vrouwen bereikt werden.

De burgemeester gaf ook een inkijkje in haar eigen leven en vertelde haar persoonlijke verhaal.

Een goed georganiseerde dag met prima verzorging. De koekjes van Nasrin werden erg gewaardeerd. En de aanwezigen waren het erover eens dat Internationale Vrouwendag ook volgend jaar weer gevierd moet worden, zodat er aandacht blijft voor gelijke rechten en plichten voor iedereen.