Hardenberg

Grote boom komt

Door de redactie

Traditiegetrouw wordt de Markt in Dedemsvaart jaarlijks rond Sinterklaas en kerst gesierd met een grote verlichte kerstboom. Vanwege corona is dit jaar alles anders, maar dat geldt niet voor de grote boom. Die komt er en meer,' belooft het vuttersteam van de DMC.

 

De mannen gaan deze week voor het eerst op pad om kleinere kerstbomen te zagen in Pesse en De Wijk. "Natuurlijk op afstand. Daarvoor hoeven we niet bij elkaar op de schouders te staan", legt Gerrit Timmerman uit.

 

Uitnodigend centrum

In totaal worden tachtig van deze kleinere exemplaren door hem en zijn teamgenoten de komende week geplaatst. Op de Markt komt een grote boom van ongeveer 18 meter hoog. Deze wordt op zaterdag 28 november, met behulp van een torenkraan, op zijn plek gezet. Ook de entree van het dorp wordt gesierd met een kerstboom. Op de rotonde komt een boom van zo'n negen meter hoog. In de loop van deze en volgende week wordt vervolgens de kerstverlichting in de bomen gehangen. Het koopcentrum wordt daarmee omgetoverd tot een feestelijk, uitnodigend winkelgebied, waar de diverse ondernemers zorgen voor een groot aanbod aan koopjes en mooie aanbiedingen, die december tot een ware feestmaand maken.