Hardenberg

Groots carnaval in Kloetendonk

Door de redactie

De vijf dolle dagen van Kloetendonk staan weer op het punt van beginnen. Vrijdagavond 21 februari wordt om 20.11 uur voor de Hofresidentie het Venekloetenvuur ontstoken. 's Middags hebben Prins Ronald I en Jeugdprins Niek I dan al een bezoek gebracht aan de Van Dedem Marke.

De vrijdagavond is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardige carnavalsavond. Dit jaar met een optreden van de Dikdakkers en ook de Dansmariekes treden voor het voetlicht.

Na de sleuteloverdracht start de carnavalsoptocht zaterdag om elf minuten over één bij Villa Dina. Via Moerheimstraat, Magnolia, Langewijk, Schuttevaer, Hoofdvaart en Wisseling eindigt de bonte stoet uiteindelijk in de Julianastraat. In Hofresidentie de Baron begint om drie uur het kleintje carnaval. En rond 17.00 uur vindt daar ook de prijsuitreiking van de optocht plaats. 's Avonds gaat het dak eraf tijdens het Venekloetenbal. In maar liefst drie zalen wordt het een groot feest met de Beatcrooks, Arjan Venemann en het Venekloeten DJ team.

Verrassingsbal

Zondagmiddag staat de altijd spraakmakende openbare Raadsvergadering op het programma. Die vergadering begint om 13.00 uur in Brasserie de Corner. Twee uur later begint in de Hofresidentie het gezinscarnaval. 's Avonds om elf minuten over 20.00 uur begint het verrassingsbal met het DJ team en een optreden van Martin Dams.

Rosenmontag

Maandag beginnen de Venekloeten in de Hofresidentie om 15.30 uur met het kindercarnaval. Om 19.00 uur begint het carnaval voor mensen met een beperking en om 21.00 uur is de start van het Rosenmontagbal. Blaasorkest De Deurbloazers, de Havenzangers en de Pintermannen gaan ongetwijfeld zorgen voor één grote deinende massa in de Hofresidentie.

Senioren

Voor de senioren van Kloetendonk organiseren de Vorsten van de vereniging dinsdagmiddag het meerdermeerderjarigencarnaval in de Hofresidentie. Dat feestje begint om 14.00 uur. Toet & Bloaslust uit Slagharen en De Scheepsjagers uit Balkbrug zijn ook van de partij.

's Avonds om 20.00 uur begint het zogenaamde Vastenavondbal waarna om 24.00 uur het Venekloetenvuur wordt gedoofd.