Hardenberg

"Groen man" jubileert

Door de redactie

Hij omschrijft zichzelf als een echte groen man. Als jonge jongen al was hij altijd in de tuin bezig en verzamelde hij onder andere allerlei zaadjes. Anno nu houdt hij nog steeds van de natuur en alles wat daarin groeit en bloeit. Rien Boer, algemeen medewerker van de buitendienst in de gemeente Hardenberg.

 

Afgelopen week herdacht hij het feit dat hij al veertig jaar in overheidsdienst werkt. Een jubileum dat niet gevierd kon worden, maar wat zijn collega's ook niet zomaar voorbij wilden laten gaan. Daarom werd onder andere zijn auto versierd, waar hij maandag de hele dag mee rondreed.

 

Grafdelver

Rien werd 58 jaar geleden in Hoogeveen geboren. Op 18-jarige leeftijd ging hij voor het eerst aan de slag als leerling plantsoenwerker bij de gemeente Hoogeveen. "Ik had de keuze om bij een hoveniersbedrijf aan de slag te gaan of bij de gemeente. Omdat de gemeente mijn opleiding wilde betalen, heb ik daarvoor gekozen", herinnert Rien zich. Na acht jaar vond hij het echter genoeg bij de gemeente Hoogeveen en vond hij een nieuwe uitdaging als grafdelver bij de toenmalige gemeente Avereest. "Je kunt zeggen dat het een droevig beroep is, maar tegelijk heb ik het altijd een eervol beroep gevonden omdat je daarmee mensen de laatste eer kunt bewijzen", vindt Boer. Hij werkte zich uiteindelijk op tot vakbekwaam hovenier, werd voorman van een eigen team om vervolgens, na een burnout, gewoon weer in teamverband te gaan werken in de buitendienst.

 

Buitenmens

Vandaag de dag houdt hij zich met name bezig met de schouw van het groen en de verhardingen, maar doet hij ook de zogenaamde APK-keuringen van de bomen in de gemeente Hardenberg. "Ik heb een heel breed takenpakket en geniet er nog elke dag van", aldus Boer. Hij werkt niet alleen beroepsmatig in de natuur, maar gaat ook regelmatig voor de hobby naar buiten om te mountainbiken of om mooie wandeltochten met onder meer zijn dochter te maken. Zo hebben ze al eens de Nijmeegse 4daagse gelopen, maar onder meer ook de Dam tot Damloop. "Ik ben een echt buitenmens en zou niet anders willen. Bovendien is bewegen heel gezond", meent Rien. Hij hoopt zijn jubileumfeestje in de loop van dit jaar alsnog te kunnen vieren om samen met familie, vrienden en collega's te toosten op nog een aantal mooie jaren in de buitendienst.