Hardenberg

Groen Links maakt zich zorgen om nieuwe ondernemer Europaweg

Door de redactie

GroenLinks Hardenberg stelt vragen aan het college van B en W van de gemeente Hardenberg over een ondernemer die geen toestemming krijgt om lichte horeca te starten aan de Europaweg 15 in Hardenberg.

De ondernemer heeft zijn winkel in een andere plaats al verkocht en ging er vanuit een nieuwe winkel aan de Europaweg te openen. Omdat er eerder een positief geluid over kwam naar de ondernemer. GroenLinks geeft aan dat het lijkt verband te houden met de ontwikkelingsplannen voor het gebied De Spinde – Europaweg, echter waren de pandeigenaar en makelaar nergens vanop de hoogte. In een eerder stadium zijn de ondernemer toezeggingen gedaan waardoor hij ervan uit kon gaan dat het vestigen van zijn onderneming geen probleem zou opleveren.

GroenLinks stelt daarom de volgende vragen: Heeft het college de eigenaren, centrummanagement en huurder geïnformeerd over het nieuwe beleid ten aanzien van de genoemde straten en zo ja op welke wijze. Ook wil Groen Links weten of er mogelijkheden zijn om deze ondernemer toch zich gaan vestigen aan de Europaweg. En als dit niet kan, kan dan het college een alternatief bieden en hierbij een verbindende rol spelen. Daarnaast is GroenLinks benieuwd of de schade die door deze gebrekkige communicatie ontstaat wordt gecompenseerd en of het college bereid is met de ondernemer, makelaar en eigenaar in gesprek te gaan voor een passende oplossing. GroenLinks is ook benieuwd of er nog meer vergelijkbare casussen zijn binnen de gemeente.