Ommen

Groen, groener, groenst

Door de redactie

Groei&Bloei Ommen organiseert op 14, 15 en 16 juni de Open Tuindagen. Eigenaren van tuinen in Ommen en wijde omgeving stellen hun tuinen dan open voor publiek.

Het thema is dit jaar 'Groen, groener, groenst'. Dat klinkt als een wedstrijd maar is het zeker niet. Aandacht voor groen in al haar variaties dat is waar het om gaat. Een tuin die, naast het plezier dat je er aan beleeft, alle zintuigen prikkelt, je lijf in conditie houdt en je geest tot rust brengt. Dat kan op één vierkant meter op een dak of balkon, in het bos of het open land maar ook in een dorp of stad. Eigenaren en bezoekers van tuinen weten dat al heel lang. Daarom stelt een aantal van hen ook dit jaar de tuin open. Sommigen deden dat al eerder voor anderen is dit de eerste keer. Hierdoor is er ook dit jaar een zeer gevarieerd aanbod aan tuinen in Ommen, Junne, Stegeren, Dalfsen, Lemelerveld, Vinkenbuurt, Witharen, Vilsteren en Balkbrug.

Routeboekje

Een boekje met korte beschrijving en foto's van de deelnemende tuinen is te koop bij De Read Shop Ommen en Dalfsen; Primera Ommen, Dalfsen en Dedemsvaart; Bruna Hardenberg; Shell benzinestations in Ommen en Hardenberg; Bezoekerscentrum Ommen bij de Besthmenermolen. Het route boekje kost vijf euro en is tevens het toegangsbewijs voor twee personen voor alle tuinen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Groei en Bloei Afdeling Ommen: ommen.groei.nl, opentuinen@groeienbloeiommen.nl.