Hardenberg

Greijdanus zamelt geld in voor verwoest Moria

Door de redactie

Het nieuws over de grote brand in het vluchtelingenkamp op Lesbos had impact op Greijdanus Hardenberg. In verschillende lessen is aandacht geweest voor het vluchtelingendilemma van Europa. Leerlingen en medewerkers wilden het niet bij woorden laten, maar ook overgaan tot actie. Zo werd er in anderhalve week tijd 1322 euro ingezameld op school. Dat bedrag werd donderdag via een live videoverbinding aangeboden aan de hulporganisatie Christian Refugee Relief op Lesbos.

Een grote brand verwoeste het hele vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. In dit kamp leven ruim 13.000 vluchtelingen. Zij hebben nu alles verloren en hebben geen dak meer boven het hoofd. Er is veel geld nodig om het kamp weer op te bouwen en het een veilige plek te maken. Hierbij kunnen ze elke euro gebruiken!

Greijdanus vindt het belangrijk om deze actie te ondersteunen, om zo leerlingen bewust te maken van hoe goed we het hier in Nederland hebben en om iets te kunnen betekenen voor een ander die hulp nodig heeft.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer