Hardenberg

Gratis invullen belastingaangifte en toeslagen

Door de redactie

Het Belastingteam van Raad en Recht biedt hulp aan inwoners van de gemeenten Ommen en Hardenberg en is bedoeld voor particulieren met een maximaal inkomen of vermogen (spaargeld) van 25.000 euro per jaar.

De dienstverlening is gratis en omvat allerlei belastinggerelateerde zaken. Hierbij moet worden gedacht aan: Ondersteuning bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting, met name in de periode 1 maart tot 1 mei; Hulp bij het aanvragen en wijzigen van toeslagen (zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget) en, indien noodzakelijk het aanvragen van een betalingsregeling; Het schrijven van een bezwaarschrift naar de belastingdienst; Het aanvragen van een kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.

Het team bestaat uit zes gespecialiseerde vrijwilligers, en de dienstverlening vindt doorgaans plaats in de kantoren in Hardenberg, Ommen of Dedemsvaart, maar kan ook bij de client thuis plaatsvinden, als dit om praktische redenen beter uitkomt.

Raad & Recht is een door de Belastingdienst aangewezen Toeslagen Servicepunt. Dit betekent voor de cliënt dat er rechtstreeks informatie bij de Belastingdienst kan worden opgevraagd en dat wijzigingen direct kunnen worden doorgegeven. Voor meer informatie kunt u hen bellen op 0523273666, of mail naar info@raadenrecht.nl. Zie ook www.raadenrecht.nl.