Hardenberg

Gramsberger Dinnershow, een grandioze avond

Door de redactie

"Geweldig, prachtig, heerlijk, en volgend jaar weer". Enkele reacties van de gasten, na een avond vol entertainment en culinair geweld. Daarmee is ook de tweede editie van de Dinnershow, afgelopen woensdag, succesvol verlopen. Wie er bij waren kwamen superlatieven te kort en de afwezigen willen graag kaarten bestellen voor volgend jaar.

De deuren van de Anerhof ging om 18.30 uur open. De gasten werden bij aankomst muzikaal verwelkomd door 'Zus & Zo' en door één van de vrijwilligers met een amuse en glaasje bubbels. Eenmaal binnen werden de gasten naar een chic gedekte tafel begeleid. Tijdens het uitserveren van het voorgerecht genoten de driehonderd aanwezigen van muzikaal talent uit de streek. Zo was er voor de pauze muziek van Taylormademusic (Harrie Snijders), Zus & Zo en Lynn Bril.

In de pauze werd de motivatieprijs uitgereikt. Dit is een prijs voor een straat in Gramsbergen die een extra steuntje verdient om de straat het volgende jaar mooi te kunnen versieren. De eerste vijf winnaars van de stratenversiering gaven deze prijs dit jaar aan De Maten 2.0. Tevens werden er vier waardebonnen verloot van de restaurants van de deelnemende koks van deze avond.

Na de pauze werd er gestart met het hoofdgerecht en was er muzikale omlijsting van de band Random Five. Vervolgens voltrok zich een waar schouwspel op het toneel. Een hilarische uiteenzetting rondom de buurtbus van Gramsbergen naar De Krim waarbij de lachspieren flink werden getraind. Na de buurtbus moest er natuurlijk nog nagepraat worden en dus werd het schouwspel voortgezet op de kade bij café Bolte. Tijdens deze persiflage werden de toch al flink belaste buikspieren wederom getest en werd er afgesloten met het Gramsberger volkslied. Het nagerecht gaf de buik weer enige ontspanning waarna de band het publiek nog lang vermaakte. De organisatie kan terugkijken op een meer dan succesvolle avond die natuurlijk niet tot stand was gekomen door de vele sponsoren en vrijwilligers.