Hardenberg

Gramsbergen Vrouwen 1 kampioen

Door de redactie

Zaterdag 11 mei werd met een bus vol speelsters, begeleiding en supporters van SV Gramsbergen Vrouwen 1 de reis ingezet naar Hasselt om daar de kampioenswedstrijd te spelen tegen Olympia 28 Vrouwen 1.

Na een matige start in de competitie, één keer verlies en een gelijkspel, hebben ze daarna geen wedstrijd meer verloren. Een behoorlijke zegereeks met ruime uitslagen afgewisseld met kleine zeges leverde al snel een ruim doelsado en een hoog puntentotaal op. Ook het voetballen ging ons steeds makkelijker af en Gramsbergen Vrouwen 1 waren in de meeste wedstrijden het beter voetballende elftal. Vlotte combinaties, snel druk zetten en een prima teamspirit gaven in alle wedstrijden de doorslag. Er word dus gewoon goed gevoetbald en heeft de dames uiteindelijk gebracht bij deze kampioenswedstrijd.

Tegen Olympia 28 kon de titel definitief binnen gehaald worden. Wel een tegenstander waar ze in het begin van de competitie gelijk tegen speelde. Fysiek sterke tegenstander met een aantal goede voetbalsters. In Hasselt aangekomen werd direct de kleedkamer opgezocht om zich klaar te maken voor de warming up. De warming up verliep scherp en geconcentreerd. De conclusie werd door beide trainers getrokken, het zit wel goed en het gaat zeker gebeuren vandaag.

Onder luid applaus betraden beide teams het veld en kon er gestart worden met de wedstrijd.

Ze starten direct met een lekker hoog tempo wat al snel resulteert in een paar kansjes, een paar combinaties verder en het eerste doelpunt is een feit en lopen daarna al snel uit naar een 0-3 voorsprong.

Olympia 28 hanteerde de lange bal en wist hier enkele keren wat kansjes te creëren, met name dode spelmomenten leveren het grootste gevaar op en uiteindelijk moest Gramsbergen dan ook een tegentreffer incasseren. Hierna bleef het wel oppassen maar weten tot aan de rust de score verder uit te breiden naar 1-5. In de rust de pijnpuntjes besproken en aangegeven op dezelfde wijze door te gaan.

De tweede helft zette Olympia Gramsbergen steeds verder onder druk en hadden ze moeite om onder de druk en het fysieke spel uit te voetballen. Uiteindelijk viel de 2-5 en besloot Gramsbergen nog een keer te wisselen met als doel onder de druk uit te voetballen. Na deze wissel kregen de dames weer grip op de wedstrijd en scoorden al snel de 2-6. Het spelbeeld van de eerste helft was weer terug en niets stond het kampioenschap nog in de weg. Gramsbergen wisselde nog een paar keer om de speelsters die nog niet hadden gescoord dit seizoen de gelegenheid te geven dit te realiseren en dat is gelukt en zetten een zeer verdienstelijke 2-10 op het wedstrijdformulier. Het feest ging na het laatste fluitsignaal los. Een dik verdiend kampioenschap, ze waren gewoon de beste. Met de versierde bus terug naar Gramsbergen waar de dames een warm onthaal wachtte en ze nog lekker met elkaar verder feesten tot in de late uurtjes. Met dank aan de supportersvereniging en voetbalvereniging sv-gramsbergen voor het beschikbaar stellen van de bus. De (meegereisde) supporters worden bedankt voor de steun dit seizoen. Mo17 en Vrouwen 2 bedankt voor de aanvulling van speelsters het afgelopen seizoen.