Hardenberg

Gramsbergen mist na strafschoppen finale Paviljoen Nijstad Cup

Door de redactie

Gramsbergen is er dinsdagavond 20 augustus tijdens het Offerein Voetbaltoernooi niet in geslaagd de finale van de Paviljoen Nijstad Cup te bereiken. De ploeg van trainer Stefan Ranontoknam stond tegen Germanicus lange tijd met 1-0 voor, maar vlak voor tijd viel toch de gelijkmaker. De strafschoppen werden vervolgens beter genomen door Germanicus. SV Dedemsvaart verloor met 2-1 van Nieuw Buinen.

Gerjo Stegeman VV Hoogeveen

De beide tweedeklassers Gramsbergen en Germanicus lieten zien zeer aan elkaar gewaagd te zijn. In een boeiend duel nam Gramsbergen via Roy Seinen vlak voor rust de leiding. Germanicus ging vervolgens op jacht na de gelijkmaker, maar die bleef lang uit. Op het moment dat Gramsbergen al half met de gedachten bij de finale was, sloeg Daan van Dijk in de slotfase alsnog toe. Strafschoppen moesten vervolgens de beslissing brengen. Gramsbergen miste er vervolgens twee, terwijl de Coevordenaren foutloos waren.

De tegenstander op de finaledag moest komen uit het duel tussen Hoogeveen zaterdag en WKE'16. Daar stond het na 90 minuten 4-4, waarna Hoogeveen de strafschoppen beter nam.

Nieuw Buinen strijdt verder om de 5e en 6e plaats. In een spannend duel werd Dedemsvaart met 2-1 verslagen. Via Quinten Prins opende Dedemsvaart nog wel de score. Eddy Schoenmaker en Danny Feiken draaiden echter binnen het halve uur de achterstand om in een voorsprong voor de 'Buunsters'. Vervolgens werd er in het spannende restant niet meer gescoord. Tegenstander van Nieuw Buinen is nu HZVV 2 dat met 4-2 won van SC Erica. De Ericanen treffen nu Dedemsvaart in de strijd om de zevende en achste plaats. Ook deze duels beginnen vrijdagavond om 19.00 uur.

AH Offerein Bokaal

In de strijd om de AH Offerein Bokaal wordt er dit jaar gestreden in een halve competitie. Nu al is duidelijk dat HZVV en Hoogeveen in een onderlinge confrontatie vrijdagavond gaan uitmaken wie de eindzege pakt. Hoogeveen heeft hierbij het voordeel van een beter doelsaldo en dus aan een gelijkspel voldoende.

Na de eclatante 10-1 zege tegen MSC versloeg de ploeg van trainer Nico Haak dinsdagavond ook WHC. Bij de rust stond het 3-1 dankzij treffers van Bjorn Zwikker, Tom Heerkes en Saber Hendriks. Na de rust ging het echter moeizamer en brachten de gasten uit Wezep via Maxim van der Meer al snel de spanning terug. In de slotfase besliste de uitblinkende Jearl Margaritha de wedstrijd echter definitief in Hoogeveens voordeel.

MSC herstelde zich enigszins van het debacle tegen Hoogeveen. Het verloor wel, maar de schade bleef deze keer beperkt. Tim Mulder en Daan Wijma zorgden voor een 2-0 eindstand in het voordeel van HZVV.

De finale begint vrijdag om 20.45 uur. Op dezelfde tijd strijden MSC en WHC verder om de derde en vierde plaats.

Na afloop van en tijdens de finaleavond wordt er ook voor de nodige gezelligheid gezorgd in beide kantines. Zo zijn er bij VV Hoogeveen optredens van de volkszangers Jan Spijkerman en Hans Bakker.

Foto's: Gerjo Stegeman (mogen vrij worden gebruikt).

Gerjo Stegeman VV Hoogeveen

Gerjo Stegeman VV Hoogeveen

Gerjo Stegeman VV Hoogeveen