Hardenberg

Gramsbergen in sportieve sfeer

Door de redactie

Dat de Gramsbergenaren creatief zijn, is bij de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. wel bekend. Maar dit jaar leken de bezoekers van de thema-avond tijdens Gramsbergen Lichtstad zichzelf te overtreffen.

Het thema 'Sport en Spel' sprak de bezoekers aan, want de diversiteit aan creaties was enorm. Van scheidsrechter tot sportteam, maar ook als speelkaarten, gokkast of vishengel. Een geweldig gezicht. Wie in de prijzen wilde vallen, moest over 'de brug'. Een bekend begrip in Gramsbergen, want het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een verzamelplaats voor nieuwsgierige kijkers. Daar stond ook een vierkoppige jury die de moeilijk taak had alle creaties te beoordelen en daar de prijswinnaars uit te halen. De 'Damherten' mochten bij de groepen de eerste prijs in ontvangst nemen. De jury

Oordeelde: "Heel origineel bedacht! Met veel verschillende spreuken het spel dammen uitgebeeld, met een knipoog naar het damhert". Bij de duo's waren de 'Gierige Graaiers' de gelukkigen. "Er is veel energie gestoken in de creatie. Daarnaast heel origineel: de enige in zijn soort". Bij de individuen waren 'Het Klokkenspel' en 'De tennisvrouw' de prijswinnaars vanwege hun originaliteit en humor.