Hardenberg

Gramsbergen helpt Gramsbergen

Door de redactie

Vanwege corona zijn veel mensen geïsoleerd en aan huis gekluisterd. Afgelopen maart is in Gramsbergen de actie opgestart 'Gramsbergen helpt Gramsbergen'. "Het idee is ontstaan tijdens de eerste Corona golf in maart toen de verzorgingstehuizen dicht gingen. 'Ik dacht hoe moeten de mensen zonder familie of bekenden in de buurt nu aan boodschappen komen'. Vanuit daar is het idee 'Gramsbergen helpt Gramsbergen' ontstaan", vertelt Marjon Veldsink initiatiefneemster van de actie.

"Wij werden benaderd door Marjon Veldsink met dit idee. Naar aanleiding hiervan heeft Stadsbelang Gramsbergen een online opgaveformulier gemaakt waar mensen zich kunnen opgeven. Helaas is vanwege de toename van corona dit onlangs weer actueel geworden", laat Henri Jurjens namens Stadsbelang Gramsbergen weten.

Het opgaveformulier is gemaakt voor mensen die hulp nodig hebben, maar ook kun je je aanmelden als vrijwilliger. De actie is online, maar ook kenbaar gemaakt via posters in winkels en via mededelingen in de verschillende kerkbladen. "Gelukkig is het aantal aanvragen om hulp tot nu toe erg beperkt. In maart bestonden de hulpvragen vooral uit het doen van boodschappen, maar afgelopen week hebben we ook vragen gekregen vanuit de Stuw en vanuit 't Welgelegen om eens samen met iemand wat leuks te gaan doen. Bijvoorbeeld een stukje wandelen, of gewoon eens gezellig op bezoek te gaan", vertelt Marjon

We hopen natuurlijk dat dit zo blijft, echter staan er meer dan 75 vrijwilligers in de startblokken om anderen te helpen. En uiteindelijk was dat de insteek van de actie, klaar staan voor anderen als dat nodig is. We zijn daarom ook blij met het aantal vrijwilligers", laat Henri weten. Meer informatie vindt u op www.gramsbergen.nl/over-gramsbergen/stadsbelang/gramsbergen-helpt-gramsbergen. Mensen die hulp nodig hebben kunnen ook bellen naar: 0524-563034.