Hardenberg

Gouden echtpaar Jan & Geesje Veurink

Door de redactie

Donderdag 12 november is het 50 jaar geleden dat Jan Veurink en Geesje Wilting na aan aantal jaren verkering elkaar het JA-woord gaven in het mooie Gramsbergen.

Jan komt uit Loozen en Geesje groeide op in het Drentse Wachtum, ze leerden elkaar kennen bij Jutstra in Coevorden. Na hun trouwen zijn ze gaan wonen aan de Hardenbergerweg in Loozen, eerst op nummer 19 en later op nummer 21 op de boerderij waar ze nu nog steeds wonen. Uit hun huwelijk kwamen een dochter en zoon en later kwamen er nog drie kleinkinderen. Al die jaren, en nu nog steeds, runnen zij naast een boerderij ook nog een camping, Camping De Roskamp en in april 2009 zijn zij gestart met de eerste rondvaartboot in Hardenberg, Le Bateau de Napoleon.

Jan zijn grootste hobby is paarden en hij is dan ook nog altijd actief op de manege in Hardenberg bij De Sallandruiters. Ook Geesje heeft naast hun bedrijf vele hobbies zoals Linedance en bridge, en is onder andere actief bij de Vrouwen van Nu, het museum in Gramsbergen en in de redactie van De Groene Gramsberger. In 2017 mocht zij zelfs een koninklijke onderscheiding ontvangen, het lintje Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tot op heden zitten Jan en Geesje nog volop energie en hopen nog lang zo door te kunnen

me hun leven en werkzaamheden.