Hardenberg

Gouden bruidspaar Braakman-Janssens

Door de redactie

Op zondag 17 november was bruidspaar Wim en Janny Braakman ¿ Janssens vijftig jaar getrouwd. Wethouder Gitta Luiten bracht op woensdag 20 november een bezoek aan het gouden bruidspaar in Hardenberg.

Wim is op 22 maart 1943 in Heino op een boerderij geboren. Heeft na diverse landbouw opleidingen en militaire dienst, tot dertigjarige leeftijd in de landbouwsector gewerkt. Daarna is hij dertig jaar bij het Ministerie van Landbouw als keurmeester werkzaam geweest. Hij heeft zes broers en zussen die allemaal jonger zijn. Heeft als hobby onder andere lezen, wandelen, fietsen en tuinieren.

Janny Janssens is geboren in Assen op 17 april 1946 en is in Hooghalen opgegroeid. Heeft na de MULO enkele jaren administratief werk gedaan. En is als achttienjarige verpleegster geworden in Hoogeveen. Na 1969 in het ziekenhuis van Deventer gewerkt en van 1973 tot 2006 in het ziekenhuis van Hardenberg. Ze heeft een broer en zus die ouder zijn. Heeft als hobby onder andere veel lezen, fietsen en sudoku's invullen.

"In Hoogeveen zijn we getrouwd op 17 november 1969. We mochten twee zoons ontvangen. De jongste zoon is getrouwd en is vader van drie volwassen dochters. De zoons werken in de verzekering- en ICT-advies sector. De schoondochter in het onderwijs. Vrijwilligerswerk hebben we in de kerk en daarbuiten gedaan. Ook is de nodige mantelzorg verricht bij de beide moeders. De hulporganisatie Dorcas steunen we al vele jaren. Nu mogen we samen genieten van meer vrijheid als gepensioneerden. We wonen nog steeds met veel plezier in Heemse", aldus het gouden bruidspaar Wim en Janny Braakman.