Hardenberg

Gondelvaart in Bergentheim??

Door de redactie

Donderdagavond 28 november heeft de oranjevereniging een geslaagde bijeenkomst gehad bij Veur Mekaar. Er waren circa 50 personen die gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging om met elkaar te kijken naar de mogelijkheden voor een festiviteit in 2020 rond 75 jaar vrijheid.

Na de melding van het bestuur dat zij zich wegens gebrek aan mankracht geen kans zag om hiervoor wat te organiseren kwamen er allerlei initiatieven op gang. Eén daarvan kwam van Bennie ten Brinke. Bennie gaf gisteravond een enthousiaste korte presentatie over de Linquenda. Het schip dat hier in de oorlog heeft gelegen en dat hier rond Bevrijdingsdag 2020 een aantal dagen zal liggen. Ook onder de aanwezigen werd enthousiast gereageerd op dit idee.

Daarnaast is het bestuur ook benaderd door de werkgroep die 5 jaar geleden de gondelvaart heeft georganiseerd. Zij gaven aan dat zij - bij voldoende interesse - bereid zijn om de gondelvaart opnieuw te organiseren. Dit voorstel is gisteren ook aan de aanwezigen voorgelegd. We begrijpen dat iedereen dat binnen zijn eigen vereniging wil en moet bespreken. Omdat we niet al te lang kunnen wachten met de voorbereidingen is afgesproken dat gegadigden voor de gondelvaart zich aan kunnen melden tot uiterlijk 20 december 2019. Het zou natuurlijk een mooie combinatie zijn om het grote schip te laten vergezellen door een aantal gondels!

Daaromheen zouden nog een aantal dingen georganiseerd kunnen worden. Opties die genoemd werden zijn o.a. een expositie, een wandeltocht etc.

Om alle ideeën te verzamelen en te kijken of dit tot een mooi programma kan worden gesmeed, hebben ze donderdagavond een aantal mensen bereid gevonden om hiervoor een werkgroep te vormen. Deze werkgroep bestaat uit de volgende personen: Gert Hutten, Anja Steen, Anton ten Brinke, Geralda Rohaan, Gerrit Jan Waaijman en Maaike Telgenhof.

Voor de festiviteiten rond 75 jaar vrijheid is een apart e-mailadres ingesteld. Ideeën en aanmeldingen kunnen doorgegeven worden op bergentheim75jaarvrijheid@outlook.com

Dus: wil jouw buurtvereniging, sportvereniging of vriendengroep meedoen met de gondelvaart, heb je een ander leuk idee of wil je wel een bijdrage leveren aan de activiteiten? meldt jullie aan: bergentheim75jaarvrijheid@outlook.com

Inmiddels is ook een speciale pagina '75 jaar vrijheid' geopend op onze website: oranjeverenigingbergentheim.nl