Ommen

God in de supermarkt

Door de redactie

Op vrijdag 8 februari is er een boeiende en interactieve presentatie door Alfred Slomp in het Baken, Trompstraat 2 in Ommen. De inloop is vanaf 19.30 uur (met koffie). De Lezing begint om 20.00 uur.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de 'gewone' boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De lezing "God in de supermarkt" verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. Er wordt veel materiaal gebruikt van actuele documentaires en websites.

Alfred Slomp

Alfred Slomp is werkzaam als zorgcoördinator in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Hij is al vanaf zijn studententijd geraakt door het onrecht en de pijn van medemens, natuur en dier. Hij wil hier graag iets aan doen en denkt dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Hij laat zich inspireren door hoe Jezus omging met de arme en behoeftige. Hij is onafhankelijk en niet verbonden aan een kerk, NGO, bedrijf, supermarktketen of keurmerk.

Een must-do voor iedereen, gelovig of niet, die een goede impuls kan gebruiken om in de supermarkt keuzes te maken voor een betere, eerlijkere wereld". Het initiatief Godindesupermarkt.nl wordt aanbevolen door Groene Kerken, Micha Campagne en Groengelovig (zie de websites van deze instanties). Iedereen is van harte welkom.