Hardenberg

Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet

Door de redactie

Glasvezel in de dorpen van gemeente Hardenberg is dichterbij dan ooit! DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Balkbrug, Bergentheim, Bruchterveld, Dedemsvaart, Kloosterhaar, Lutten, Mariënberg, Schuinesloot, Sibculo en Slagharen. In het verleden heeft zij met Cogas samengewerkt voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Nu zijn ze terug om ook de dorpen van gemeente Hardenberg te voorzien van snel en stabiel internet. Als per dorp 35% van de inwoners 'ja' zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 21 april 2021 een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in deze dorpen.

Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, scholieren en studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar. "We werken thuis, onze kinderen volgen online lessen en we staan steeds meer online met elkaar in contact. Als er één moment is waarop duidelijk wordt hoe belangrijk een snelle internetverbinding is, dan is dat nu. Veel van onze inwoners en bedrijven in het buitengebied en de grote kernen zijn al aangesloten op glasvezel. Vanuit de dorpen hoorden we steeds vaker de roep om glasvezel. Dat we nu daar ook met glasvezel aan de slag gaan, juich ik als wethouder van de gemeente Hardenberg dan ook toe. Een snelle digitale verbinding, bijvoorbeeld via glasvezel, is inmiddels namelijk een basisbehoefte geworden voor alle inwoners." Aldus wethouder Jan ten Kate.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners van Balkbrug, Bergentheim, Bruchterveld, Dedemsvaart, Kloosterhaar, Lutten, Mariënberg, Schuinesloot, Sibculo en Slagharen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief.

Ook kan men op de website gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Daarbij kunnen inwoners nu profiteren van het exclusieve welkomstaanbod van de telecomaanbieders! Meer informatie hierover is te vinden op gavoorglasvezel.nl.

Over DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk legt niet alleen glasvezel aan in het buitengebied, maar kijkt ook naar de dorpen en kleine steden. Wij vinden het belangrijk dat ook plattelandsregio's worden voorzien van snel en stabiel internet. Inmiddels hebben al ruim 700.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting van DELTA Fiber Netwerk. En daar komen iedere maand gemiddeld nog 7.000 huishoudens bij. Daarmee zijn we het snelstgroeiende telecombedrijf van Nederland.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne op gavoorglasvezel.nl.