Ommen

Gezocht begeleiders voor Gezond Natuur Wandelen in Ommen

Door de redactie

Wandelt u graag? Het liefst in een groene omgeving? Zou u uw enthousiasme voor de natuur en het wandelen willen overbrengen op mensen die minder bewegen? En wilt u op regelmatige en vrijwillige basis, eens per week tot eens per maand, een wandelgroep begeleiden? Dan is Stichting Gezond Natuur Wandelen op zoek naar u.

De Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in verschillende provincies al enkele jaren laagdrempelige wandelingen. De wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen die meer wil bewegen. Het gaat hierbij vooral om de combinatie van bewegen en natuurbeleving. Verder zijn de wandelingen natuurlijk gewoon gezellig! Op de website www.gezondnatuurwandelen.nl vindt u meer informatie.

Wandelingen opstarten in Ommen

IVN Overijssel wil, in samenwerking met Stichting Gezond Natuur Wandelen, deze wandelingen ook in Ommen opstarten. Wij zoeken hiervoor begeleiders. Samen met geinteresseerde begeleiders bespreken we vanaf welke plaats en op welk tijdstip we wekelijks een uurtje kunnen wandelen. Tijdens de wandelingen kunt u iets over de natuur vertellen. Hiervoor hoeft u geen expert te zijn. Alle begeleiders krijgen namelijk gratis drie korte trainingen aangeboden: EHBO, Wandelbegeleider en IVN Natuurbeleving.

De wandelingen worden in nauwe samenwerking georganiseerd met lokale partijen op het gebied van gezondheidszorg, welzijn, natuurbeheer, (wandel)sport en ouderenwerk. Het betreft een breed gedragen sociaal en gezond initiatief.

Informatiebijeenkomst en aanmelden

Bent u geïnteresseerd om een wandelgroep te begeleiden? Op 17 oktober vanaf 9.30 uur organiseert Stichting Gezond Natuur Wandelen een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Ommen. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over Gezond Natuur Wandelen en bespreken we gewenste startlocaties.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via de volgende link: https://www.ivn.nl/provincie/overijssel/bijeenkomst-gezond-natuur-wandelen-ommen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Tjisse Brookman van Gezond Natuur Wandelen (tjisse@tjissebrookman.nl).