Hardenberg

Gezelligheid, humor en zorg voor elkaar staan centraal op de nationale NL-doet dag

Door de redactie

De bewoners van Zorgcentrum 't Welgelegen in Gramsbergen werden vrijdag 14 maart opgevrolijkt met een fris terras én nieuwe voorjaarsbloemen. Daarnaast werden er ook enkele fraaie bloembakken geplaatst, die vervaardigd zijn uit producten van CF kunststofprofielen uit Gramsbergen.

Ieder jaar zorgen namelijk een aantal medewerkers vanuit CF dat het terras, waar de bewoners kunnen genieten van het weer en de omgeving, netjes schoon is. Dit alles in het kader van NL doet, een initiatief vanuit het Oranjefonds. Bea Passies van Zorgcentrum 't Welgelegen is verantwoordelijk voor de coördinatie en is erg enthousiast over deze dag. "We beginnen de ochtend altijd gezamenlijk aan de koffietafel met de bewoners. Dan beginnen de medewerkers van CF met het schoonmaken van onze terrassen. Dit jaar hebben wij zelfs nieuwe bloembakken gekregen. De bewoners kunnen nu het hele jaar door genieten van een opgeruimd terras met fraaie bloemen. En dat wordt erg gewaardeerd".

Bea vervolgt: "Eerlijk gezegd staat het contact, tussen de medewerkers van CF en bewoners van het Zorgcentrum 't Welgelegen, deze morgen centraal. We zien dat de bewoners zich onderdeel blijven voelen van de samenleving door initiatieven zoals NL-doet. Het is echt fantastisch om te zien dat vrijwilligers zich inzetten voor de ouderenzorg hier in Gramsbergen. Gezelligheid, humor en zorg voor elkaar staan daarbij voorop. En dat dit dan in combinatie met een lokale onderneming gaat maakt het nog gemoedelijker".

Bea Passies: "Ja, we hebben echt het gevoel dat we het met elkaar doen. CF kunststofprofielen levert hier elk jaar weer een fantastische bijdrage aan. Deze middag hebben we voor onze bewoners ook nog een feestmiddag georganiseerd. Dit wordt gefinancierd vanuit het Oranjefonds. Kortom: dit is voor iedereen echt een hele mooie en gezellige dag".

"Dit wijksteunpunt is een dorpshuis op zich, dus iedereen vanuit de omgeving kan hier binnenkomen en een kopje koffie drinken. Daarbij is de sfeer heel erg belangrijk. Wij zeggen als medewerkers dan ook dat de bewoners niet op onze werkplek wonen, maar wij werken op de woonplek van de bewoners". Er is alvast afgesproken dat ook volgend jaar de bewoners van Zorgcentrum 't Welgelegen kunnen rekenen op de inzet van deze plaatselijke onderneming.