Hardenberg

Gezellige week bij kinderopvang Kids&Joy

Door de redactie

Op dinsdag 6 en donderdag 8 oktober viert kinderopvang Kids&JOy onder andere. Kinderboekenweek bij kinderopvang Kids&Joy in Slagharen. Samen met 'Feestdal Kant-en-Klare Kinderfeestjes' gaan ze terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Ze versieren de groep met stoere riddermaterialen en mooie prinsessenslingers. Iedereen mag verkleed komen als prinses of ridder van vroeger.

Op dinsdag gaan ze een echte ridderspeurtocht doen en gaan ze ook even 'Corona-proof' gezellig langs de ouderen om daar iets leuks te brengen, in het kader van de Week Tegen Eenzaamheid. Daarnaast lopen zij ook collecte voor de Brandwondenstichting deze week. Dit doen we ook in middeleeuwse kledij om de buurt een beetje vrolijkheid te brengen!

Als laatste lanceert Kids&Joy op ludieke wijze een nieuw ontworpen spel-en-boekenplan. Het boekenplan zal bij elk kind persoonlijk thuis gebracht worden door twee heuse jonkvrouwen, die ook nog een klein stukje zullen voorlezen. Hiermee willen zij ouders laten zien hoe belangrijk en leuk het is om aan kinderen voor te lezen en dat zij op die manier de kinderen in hun taalontwikkeling kunnen stimuleren. Op donderdag sluit Kids&Joy de week af met een toneelstuk die uitgevoerd zal worden door de medewerkers, natuurlijk helemaal in het thema van 'En toen?'