Hardenberg

Gezamenlijk prestatieteam

Door de redactie

Gaan de Dedemsvaartse voetbalverenigingen SV Dedemsvaart en SCD'83 gezamenlijk de nieuwe competitie in met een prestatieteam? 

Het antwoord daarop wordt op maandag 1 februari verwacht. Dan is er een Bijzondere online ledenvergadering, waarin de leden van beide voetbalverenigingen zich hierover kunnen uitspreken. Geeft ongeveer de helft een "go" op dit voorstel, dan betekent dit indirect een eerste stap op weg naar fusie tussen de beide voetbalclubs", beaamt voorzitter Henk Kobes van SCD'83. Hij geeft aan dat een prestatieteam van twee verschillende clubs van de KNVB wel mag, mits de clubs zich dan ook inspannen voor een fusie. "Zonder die inspanning heeft het project van een prestatieteam geen kans van slagen", aldus Kobes. 

 

Nieuwjaarstoespraak

Kobes en Stefan Mensink, voorzitter van SV Dedemsvaart hielden afgelopen zaterdag voor het eerst een gezamenlijke nieuwjaarstoespraak, waarin het voorstel voor één gezamenlijk prestatieteam de boventoon voerde. Naar schatting hebben zo'n vierhonderd van de in totaal 1100 leden de nieuwjaarstoespraken gevolgd. "Een mooi aantal", vindt Kobes. Hij heeft, net als collega Mensink, goede hoop dat het voorstel voor één prestatieteam, dat op de zaterdagmiddag in actie zal komen, breed gedragen wordt. In dat geval zullen er  daarna snel stappen gezet kunnen worden voor een officieel samengaan binnen enkele jaren.