Hardenberg

Geslaagde vierde editie Missie V.O.N.K.

Door de redactie

Ondanks wat regenbuitjes in de vroege ochtend was de sportieve outdoor-uitdaging Missie V.O.N.K. opnieuw een succes. In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni organiseerde mission-organisatie Verre Naasten deze uitdagende sponsornacht voor het vierde jaar op rij. Tijdens Missie V.O.N.K. slaan teams uit verschillende kerken een nachtje over en laten zich daarvoor sponsoren voor het goede doel. Samen zamelden de veertien deelnemende teams 32.597 euro in voor het werk van evangelisten wereldwijd.

Met flink wat rook startten de veertien teamleiders editie 2019 van Missie V.O.N.K. Centraal in deze editie stond één van de eerste evangelisten in de Bijbel: Paulus. In drie verschillende arena's maakten de teams kennis met uitspraken van Paulus en stonden diverse uitdagende outdooropdrachten te wachten, zoals vlotbouwen, boogschieten en steppen. Ook raakten de teams uitgebreid in gesprek met de drie aanwezige Afrikaanse evangelisten uit Malawi, Kenia en Ghana.

Op zaterdag, om 8.00 uur, werd Missie V.O.N.K. 2019 afgesloten. Team Heemse 1.0 wist de meeste punten te halen en werd aangewezen als winnaar. Daarna is de voorlopige opbrengst bekendgemaakt: 32.597 euro voor het werk van evangelisten wereldwijd.

Verre Naasten

Wereldwijd ondersteunt Verre Naasten, met en namens kerken in Nederland, mission-programma's en -projecten van kerken en christelijke organisaties in zo'n dertig landen. Centraal staat daarbij de missie: geloof delen wereldwijd, in woorden en daden. Met het organiseren van Missie V.O.N.K. wil Verre Naasten geloof delen wereldwijd op een aansprekende manier onder de aandacht brengen van kerkleden. Tegelijk wil Verre Naasten met Missie V.O.N.K. extra inkomsten werven voor het werk van evangelisten wereldwijd.