Hardenberg

Geslaagde open dag bij Knorretjeshof

Door de redactie

25 jaar lang kende Bruchterveld de peuterspeelzaal de Flierefluiter. Vanwege veranderende regelgeving werd contact gezocht met de plaatselijke basisschool de Wiekslag wat resulteerde in de overname van de peuteropvang door de school, met een uitbreiding naar een complete kinderopvang en buitenschoolse opvang WiekWijs.

De afgelopen vier jaar kende de kinderopvang een flitsende start, waardoor het nu alle dagen geopend is. Regelmatig werden en worden uitjes met de kinderen gehouden, waaronder naar de boerderij van de familie Meier aan de Grote Kattendijk in Ebbenbroek. Dat beviel zo goed, dat er een idee ontstond om een leegstaande varkensstal om te bouwen naar een ruimte waar de kinderopvang, tijdens de uitjes, ook gebruik van zou kunnen maken. Om dit te realiseren werd eind vorig jaar meegedaan met de Rabobank coöperatiedagen, waardoor bijna zesduizend euro ingezet kon worden voor het opknappen en inrichten van de stal (en de omgeving).

Tijdens de open dag werden een kleine honderd mensen verwelkomd die unaniem veel waardering voor het initiatief hadden. Ze werden getrakteerd op koffie en koek, een lekker blokje kaas of plakje worst en natuurlijk was er ook aan de kinderen gedacht. Zij konden zich onder andere uitleven op het springkussen. Daarnaast werden er rondleidingen in de Knorretjeshof gegeven en was er gelegenheid om in de (koe)stallen te kijken, waar overigens net een kalfje geboren werd.

De kinderen hebben nu een extra gelegenheid om lekker binnen en buiten te spelen, leren om te gaan met dieren en om in de moestuin bezig te zijn. Kortom: een hele fijne samenwerking tussen de agrarische sector en de kinderopvang. Bent u geïnteresseerd geraakt in de opvang, dan kunt u contact opnemen via 0523-231210 of WiekWijs@cbsdewiekslag.nl. Voor meer informatie: www.cbsdewiekslag.nl.