Ommen

Geslaagde Najaarsconcerten SDG Ommen

Door de redactie

Op zaterdag 16 november gaf muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Ommen haar najaarsconcerten in de sporthal van De Carrousel. In verband met de intocht van Sinterklaas werd het jeugdconcert al 's ochtends gehouden.

Veel bezoekers kwamen luisteren naar het B- en C-orkest, met als dirigent Bert Groothedde, het C-slagwerkensemble onder leiding van Judith Haakmeester en deze ochtend het B-slagwerkensemble voor de eerste keer onder leiding van Simon Haakmeester. Hij is sinds de zomer de nieuwe dirigent van het ensemble en is de opvolger van Roel Jan Jongsma. Tijdens het najaarsconcert werd afscheid genomen van Roel Jan, waarmee een mooie samenwerking na dertien jaar is geëindigd.

's Avonds waren de A-groepen aan de beurt. Speciaal voor dit concert was er gekozen voor een geheel nieuwe opstelling, waardoor de slagwerkers en de blazers samen een geheel vormden. Deze setting werd door het publiek erg gewaardeerd. Muzikaal viel er veel te genieten, vooral de combinatie van beeld en geluid in 'Black Saturday' door het orkest en 'Contradictio in Musica', waarmee de slagwerkers kampioen werden op het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap, maakten veel indruk op het publiek. Het concert, vol met verschillende muziekstijlen van klassiek tot dubstep, werd afgesloten met de SDG-klassieker 'Riverdance', waarna het publiek de muzikanten en dirigenten Marten van der Wal en Simon Haakmeester bedankte met een staande ovatie.