Hardenberg

Geslaagde leerlingen door Vechtdal drive-thru

Door de redactie

Op donderdag 4 juni maakte ook het Vechtdal College bekend welke leerlingen geslaagd zijn voor hun vmbo-, havo- of vwo-examen. Tussen 14.00 en 16.00 uur werden de vmbo-basisleerlingen coronaproof op school ontvangen: middels een heuse drive-thru. Van 16.30 tot 19.00 uur krijgen de havo/vwo-leerlingen op dezelfde wijze hun diploma overhandigd.

In andere jaren was er op school een feestelijke bijeenkomst waarbij leerlingen hun cijferlijst kregen, felicitaties in ontvangst namen en een hapje en drankje kregen geserveerd. Dit jaar ging het anders. De geslaagde leerlingen zijn uitgenodigd om door de Vechtdal drive-thru te rijden. Via de routes langs de hoofdingang werden twee auto's per keer doorgelaten. De leerlingen konden dan door het raam van de auto hun cijferlijst in ontvangst nemen. Leerlingen die geen beschikking hadden over een auto waren ook welkom met de fiets, skelter of step en sommige leerlingen kwamen op de tractor.

Op het terrein voor de school vonden ook feestelijke activiteiten plaats. Daarbij hielden leerlingen en docenten zich aan de 1,5 meterregel. Uitstappen en samenscholen was niet toegestaan.

G. Brokelman