Hardenberg

Geslaagde eerste editie Holy Smoke Hamburger Event

Door de redactie

Zondag 30 juni vond de eerste editie plaatst van het Holy Smoke Hamburger Event. I.s.m. Erik Hakker van Eriks's Grill & Chill wilde Landhoeve de Zwiese de bezoekers en deelnemers laten kennismaken met de nieuwste BBQ trends omlijst met volop gezelligheid en andere activiteiten.

Harry Kruiper

Diverse streekproductleveranciers vertegenwoordigden op deze dag het Vechtdal en haar mooie producten en er werd geld ingezameld voor het Logeerhuis van de Baalderborg Groep door middel van een ruim spelaanbod voor jong en oud. Maar waar het eigenlijk omdraaide was natuurlijk de amateur hamburger BBQ wedstrijd. Vier teams gingen met elkaar de strijd aan om de beste hamburger te pakken. Onder kritisch oog van Chiel de Groot (chef-kok Amused Food & Wine), Martin Kirchner (directeur Baalderborg Groep) en Tara Hakkers (jurylid van meerdere foodtastings en dochter van Erik Hakkers) barste de strijd los. Elk team presenteerde zijn of haar burger waarna de jury hier feedback op gaf. De teams mochten voor hun tweede hamburger zelf bepalen of zij iets met deze feedback zouden doen. Na de tweede BBQ ronde was het een 'close call' voor de nummers 2, 3 en 4 maar de nummer, Marcella Knop-Schepers stak met 244 punten met kop en schouders er bovenuit met haar hamburger met geitenkaas.

Na de hamburgers waren de kippenvleugels aan de beurt. Acht deelnemers gingen de strijd aan om binnen vijf minuten zoveel mogelijk kippenvleugels te eten. Uiteindelijk ging Marcel Kelder er vandoor met de eerste prijs, binnen de tijd wist hij 12.5 kippenvleugel te eten.

Voor de niet deelnemers was er tijdens de gehele dag voldoende te beleven. Zo reedt de huifkar van De Vrienden van de Zwieseborg de hele dag korte ritten, waren er spelletjes voor jong en oud en werd alles muzikaal omlijst door een gezellig optreden van de lokale band Vechttaler Jungs.

Patrick en Silke Giezen, ondernemersechtpaar van Landhoeve de Zwiese kijken terug op een mooie eerste editie: "het was mooi om te zien dat er zoveel mensen aanwezig waren, we hebben veel lovende reacties mogen ontvangen en de eerste hebben zich alweer opgegeven voor de hamburger grill wedstrijd van volgend jaar. Als je deze feedback krijgt op een eerste editie, dan kunnen en willen wij ook niets anders dan volgend jaar een nieuwe editie te houden".