Hardenberg

Geslaagd voorjaarsconcert SDG Ane

Door de redactie

Zaterdag 23 maart hield SDG Ane haar jaarlijkse Voorjaarsconcert in De Anerhof in Ane.

Voor een volle zaal brachten zowel het opleidingsorkest, de malletband, als de fanfare een mooi en afwisselend programma ten gehore; na de pauze met muziek rond het thema 'Best of Britain'.

Het publiek werd als een 'Englishman in New York' meegevoerd op de 'Music' van John Miles naar een wereld van 007, Ierse dans en popsterren.

Tijdens het concert werden er maar liefst vier jubilarissen gehuldigd: Jelle en Lottie Verbraeken, Sandra Huisken en Sylvia Meier.

Jelle is al 25 jaar lid bij SDG en speelt al vanaf jongs af aan op de trombone. Ondanks dat hij in Enschede woont komt hij nog altijd trouw naar Ane voor repetities, concerten en acties. Naast SDG speelt hij bij St Jan in Wierden en Dweilorkest 'de Hijskraan'. Ook organiseert hij voor het tweede jaar het Jazzfestival in Hardenberg.

Ook Lottie is 25 jaar lid en heeft in die jaren veel betekent voor SDG. Niet alleen muzikaal op haar hoorn, maar ook organisatorisch. Jarenlang heeft ze in het bestuur gezeten; structureren van administratie, opzetten van acties en sponsoring en natuurlijk waar mogelijk trouw aanwezig bij de repetities. Ze staat daarnaast voor iedereen klaar, het liefst op de achtergrond.

Sandra is ook alweer 25 jaar muzikant, echter niet alleen bij SDG. Vanaf jongs af aan speelt ze ook al bij KNA Hardenberg en sinds kort bij de combinatie KNA/Crescendo. En bij alle verenigingen met volle inzet en betrokkenheid. En het mag wel gezegd worden, Sandra is multi-instrumentaal inzetbaar; niet alleen op altsax maar ook op sopraansax, baritonsax, klarinet en tenorsax.

En dan Sylvia: 40 jaar. Dat is een hele mooie 'prestatie'! Begonnen op trommel bij de malletband en dat instrument is ze altijd trouw gebleven, al kwamen daar in de loop van de jaren een aantal 'bij-instrumenten' bij. Ze is eigenlijk altijd aanwezig tijdens repetities en bij acties en concerten helpt ze altijd actief bij van allerlei voorkomende werkzaamheden.

Kortom: SDG heeft tijdens het orkest vier trouwe en betrokken leden mogen huldigen die veel voor de vereniging hebben betekend. Alle jubilarissen kregen daarvoor een speldje, oorkonde en bos bloemen uitgereikt. De muzikanten van SDG kunnen terugkijken op een mooi concert en kijken ook alweer vooruit:

De vereniging bestaat dit jaar 90 jaar, dus reden voor een feestje op zaterdag 2 november.

G.Brokelman