Hardenberg

Geslaagd Outdoorfestival

Door de redactie

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd negende Outdoor Live festival. Ondanks het wat frisse weer in de avonden waren er toch dertig procent meer bezoekers dan het jaar ervoor.

Voorzitter Piet van der Velde: "De eerste keer als tweedaags festival moet het zich natuurlijk nog bewijzen. De weersvoorspelling, die uiteindelijk erg meeviel, hielp ons daar niet bij. Maar toch wisten weer meer mensen ons te vinden in Stegeren. Mensen kwamen per fiets, taxi of auto van alle kanten. Ook van de gratis pendelbussen vanuit Ommen werd weer grif gebruik gemaakt."

De line-up werd door iedereen als verrassend geweldig omschreven. Op vrijdag was de akoestische avond een groot succes met artiesten als Bo Hudson en duo Dennis Volkerink en Jan Tigelaar. Met als grote verrassing de 15-jarige gitarist Rune die een paar nummers met zangeres Esther van de band Ambush meedeed. Van der Velde: "De organisatie is nu al enthousiast over 2020 om dit weer te organiseren, want dit was echt een heel fijne avond met een topsfeer."

Felicia Westerhof trapte zaterdagmiddag af met haar singer/songwritermateriaal. De jonge band Left of Centers (gemiddelde leeftijd 17 jaar) rockte daarna ruim anderhalf uur de pan uit. Het algemene commentaar was: "Hou dit in de gaten, die kunnen groot worden!" Ook de set van rockband Ambush was een groot succes en een waar feestje voor de liefhebbers van Beth Hart. Invalgitarist Robert Bouwhuis en gastgitarist Rune knalden geweldig mee.

Grote verrassing was ook de invaller No Wow, een originele festivalband, met eigen relaxte en meer uptempo nummers. Het publiek was aangenaam verrast door deze drie rasartiesten. De afsluiting was een knaller met de tribute aan AC/DC door Highway to Rosie. Een show met feilloos nagespeelde hits, inderdaad de gitarist met de korte broek en veel humor. Het publiek kon onmogelijk stil blijven staan.

Goed eten en drinken, de gezellige camping, de geweldige line-up en de vele vrolijke vrijwilligers maakten het negende outdoorfeest van de Stichting LP Café een tot een succes. Van der Velde: "We kijken moe maar voldaan terug naar een goed feest en we zien het tiende Outdoor Live Festival in 2020 na al met vertrouwen en heel veel zin tegemoet!"