Hardenberg

Geslaagd jubileum Hou Streek

Door de redactie

Op zaterdagmiddag 16 november vierde de schaatstrainingsgroep van Houstreek het veertigjarig jubileum in het Sumpelhuus in Hardenberg. Honderd leden en vooral oud-leden bezochten deze zeer geslaagde middag. Vele handen werden geschud en herinneringen opgehaald. Voor velen was het een weerzien na het 25-jarig jubileum in 2004. Het was net als vroeger toen de toppers en trimmers het ook al heel goed met elkaar konden vinden.

Bart Jonkers, actief schaatser en oud-voorzitter, belichtte een tijdlijn van de afgelopen veertig jaar. Ook werden Eddie ter Haar en Bob Janssen gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap en Willem Hulzebosch voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Tom Kerssies nam afscheid na acht jaar als voorzitter, waarvan de laatste drie jaar als interim. Hij werd bedankt voor zijn inzet door zijn opvolger Malou Heijink-Wessel. Zij wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van Hou Streek. Malou was penningmeester en deze functie gaat nu ingevuld worden door Jos Vijn, die doorschuift vanuit de commissie schaatsen. Jos wordt het eerste jaar ingewerkt door Gé Ringenier die tot nu de ledenadministratie en de financiele zaken deed. Gé wil na tien jaar een stapje terug doen. Dus weer een compleet bestuur, hetgeen in deze tijd niet vanzelfsprekend is.

Na veertig jaar is de groep nog steeds springlevend. 's Zomers skeeleren ze met zo'n zestig leden op de prachtige combibaan in Gramsbergen. Ook doen hier jeugdleden regelmatig mee aan wedstrijden. 's Winters schaatst elke maandagavond een groep van veertig trimmers op de ijsbaan in Enschede. Jeugdleden van Hou Streek trainen en rijden hier wedstrijden onder begeleiding van de ijsclub uit Vriezenveen. Schaatsliefhebbers die goed voorbereid willen zijn op de komende strenge winter kunnen zich nog aanmelden op houstreek.nl.

Op de foto, van links naar rechts: Eddie ter Haar, Willem Hulzebosch, Bob Janssen en oud-voorzitter Tom Kerssies.