Hardenberg

Gerson Trul is Pokerkampioen van Mariënberg

Door de redactie

Op zondag 17 februari werd het Pokerkampioenschap van Mariënberg georganiseerd bij Camping de Pallegarste. Na ongeveer 5,5 uur kaarten was het Gerson Trul uit Elburg die met de bokaal naar huis ging en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Mariënberg mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2019 op 6 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Ilhame Bouhekan. Hij kwalificeert zich samen met Jolanda van der Kolk (3e) voor de halve finales in juni.

Vanaf 13.30 uur stroomde de zaal, die met professionele pokertafels omgetoverd was tot ware pokerroom, langzaam vol. Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld en van een drankje waren voorzien kon om 14.00 uur de toernooiklok gestart worden.

In totaal speelden er 44 pokerliefhebbers uit Mariënberg en omgeving mee tijdens deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en de gezelligheid van het spel. Langzaam verlieten de eerste spelers het toernooi, omdat zij hun pokerchips niet wisten te behouden. Gelukkig konden de spelers die vroeg uitgeschakeld werden met elkaar verder pokeren om een gratis deelname aan een ander pokertoernooi te winnen. Er hing een gezellige sfeer en de mensen spraken gedurende het toernooi over hun tactiek en sterkste pokerverhalen.