Hardenberg

Gerrit Hartholt kandidaat voor Provinciale Staten namens D66

Door de redactie

Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart, die onder andere enige bekendheid geniet als initiatiefnemer van de actiegroep Stoppestenophetwerk.nu en er ooit voor pleitte om Pieter Omtzigt lijsttrekker te maken voor het CDA in plaats van Buma, is niet alleen na 27 jaar geswitcht van CDA naar D66, hij staat nu ook kandidaat voor de Provinciale Staten van Overijssel namens D66.

Omdat hij eerder dit jaar uit protest tegen de PVV-light-light koers van Sybrand Buma zijn CDA jas te koop had gezet op Marktplaats en daar mee tot zijn eigen verrassing het NOS-journaal haalde, heeft hij, om de switch van CDA naar D66 te symboliseren, een advertentie op Marktplaats geplaatst waarin hij een D66 campagnejas te koop vraagt, het liefst een warme en ruime uitvoering. Daarbij spelen praktische overwegingen ook een rol, want een nieuwe D66 campagnejas kost 42,96 euro. Door een tweedehands D66 campagnejas te kopen hoopt Hartholt iets betaalbaarder uit te zijn immers hij moet die jas zelf betalen, tevens leerde telefonische navraag bij de D66 webshop dat een nieuwe op dit moment niet op voorraad is.

Als D66-kandidaat voor Noord-Oost-Overijssel zet Hartholt zich onder andere in voor een verbetering van de N377, een veiliger N36, de aanpak van de spoorbottleneck Zwolle-Herfte en elektrificatie van de spoorlijn Almelo-Mariënberg. Dat laatste maakt dan zeer waarschijnlijk de heropening van station Bergentheim mogelijk. Als het gaat om het actuele onderwerp zonnepanelen op weilanden, verwoordt Hartholt het standpunt van D66 Overijssel als volgt: "D66 Overijssel is terughoudend met zonnepanelen op weilanden, wij zien liever zonnepanelen op daken en op het IJsselmeer dan op weilanden. Een belangrijk voordeel van zonnepanelen op daken is dat huishoudens met zonnepanelen op daken een lagere energierekening hebben. De zonnepanelen die Hartholt zelf op zijn eigen huis heeft sinds 2013, leveren via de salderingsregeling de laatste jaren omgerekend bijna zeshonderd euro per jaar op. Omdat campagnevoeren tegenwoordig deels via sociale media verloopt, heeft Hartholt gekozen voor de hashtag #stemgerrit.