Hardenberg

Gerda Wilpshaar neemt afscheid als fysiotherapeut

Door de redactie

Gerda Wilpshaar is in 1981 afgestudeerd in Deventer als fysiotherapeut. Hierna is ze gaan werken in Slagharen. In 1994 is de Maatschap Praktijk voor Fysiotherapie Slagharen e.o. opgericht samen met Herbert Oostenbrink en Bert Renting. In 2011 is Nienke Brinkman toegetreden.

"In de bijna 39 jaar dat ik werk, is de fysiotherapie erg veranderd, het is/was inspirerend om alle veranderingen te zien en aan mee te mogen werken. De nadruk bij de therapie is verschoven van hands ¿on (massage en oefeningen) naar hands-off methode (nadruk op oefentherapie om te komen tot zelfredzaamheid met als het nodig is massage). Verder is de administratieve druk fors toegenomen de laatste jaren; van 'groene kaart" naar een uitgebreid dossier digitaal".

Praktijk voor Fysiotherapie vindt het belangrijk om te participeren in verschillende netwerken en zich als fysiotherapeuten te specialiseren in verschillende vakgebieden. Hierdoor kan de praktijk vele patiëntengroepen blijven behandelen op een deskundige wijze.

Myrthe Hamhuis

"Al deze jaren heb ik met plezier en volle inzet gewerkt en geef nu het stokje over aan mijn opvolgster Myrthe Hamhuis". Myrthe is geboren en getogen in Hardenberg. Ze is sinds 2013 algemeen fysiotherapeut en vanaf september werkzaam in de praktijk Fysiotherapie Slagharen. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in oncologie, bekkenproblematiek (tijdens en na de zwangerschap), incontinentieklachten, schouderklachten bij bovenhandse sporters, stressmanagement en lichaamsbewustwording, osteoporose en taping.

Ter gelegenheid van het vertrek van Gerda wordt er een receptie gegeven op vrijdag 10 januari 2020. Mocht u Gerda de hand willen schudden dan bent u welkom van 16.00-18.00 uur. Tevens kunt u dan kennismaken met Myrthe Hamhuis. U bent welkom aan de Beatrixlaan 1 te Slagharen.