Hardenberg

Genomineerden Vechttrofee zijn bekend

Door de redactie

Op donderdagavond 31 januari wordt voor de negende keer de Vechttrofee uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich buitengewoon verdienstelijk heeft ingezet om Vechtdal Overijssel te promoten. De genomineerden voor dit jaar zijn Miriam Gerrits, Martin Overweg en de Boerenmarkt Vilsteren.

Jaarlijks reikt Vechtdal Marketing de Vechttrofee uit aan personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt om de naam van het Vechtdal in positieve zin uit te dragen. Kandidaten voor deze prijs worden aangedragen door bewoners en bedrijven in het Vechtdal en zij zijn uiteindelijk ook degenen die bepalen wie de prijs wint, nadat uit alle aanmeldingen een top drie is gemaakt.

Miriam Gerrits

Miriam is een verbindende duizendpoot binnen De Groene Loper Vechtdal. Vanuit de kernwoorden 'samen' en 'biodiversiteit' heeft ze met haar tomeloze energie al meer dan veertig projecten begeleid, waarbij talloze bloembollen zijn geplant en op andere manieren plaats is gemaakt voor vlinders, bijen en andere natuur. Daarnaast is ze met zelfgeschreven Vecht(dal)verhalen en -gedichten op en top ambassadeur van het Vechtdal.

Martin Overweg

Martin heeft camping De Klashorst in Diffelen in achttien jaar omgetoverd van boerencamping tot erkend Natuurkampeerterrein. Niet alleen op de camping kunnen de mensen genieten van het leven in en met de natuur, Martin neemt ze ook mee op Bushcraft. Duizenden mensen per jaar worden geïnspireerd tijdens belevingswandelingen. Ook de media weten Martin te vinden. En alsof hij alle tijd heeft zet hij zich vrijwillig in voor ontwikkeling van de Cultuurhistorie App, Hardenberg Buiten en de werkgroep Greenline Vecht.

Boerenmarkt Vilsteren

De Boerenmarkt in Vilsteren is in 2018 opgezet door een aantal inwoners van Vilsteren en heeft zowel het Vechtdal als de Vechtdalproducten een boost gegeven. De markt staat voor wat het Vechtdal uitdraagt: eerlijk, samen én verrukkelijk. Er zijn volop producten uit het Vechtdal te vinden en ook de bezoekers vinden het een aanwinst voor het Vechtdal. Een blijvertje!

Geef uw stem door

Breng uw stem uit op één van de genomineerden via www.vechtdaloverijssel.nl/Stemmen. Hier is tevens meer informatie over de genomineerden te vinden. Stemmen kan tot woensdag 30 januari 15.00 uur.