Hardenberg

Geniet van je kraamtijd tijdens crisistijd

Door de redactie

en kind op de wereld zetten, gaat vaak net even anders dan van tevoren gedacht. En als er dan ook nog een coronacrisis heerst, is het helemaal schakelen en aanpassen.Op zaterdag 21 maart is Kees Jord geboren zoon van Bart en Paula Seinen.

Bart en Paula zijn de trotse ouders van Fiep, anderhalf jaar, en Kees en wonen in Gramsbergen. "Het gaat goed met Kees. Kees is een tevreden jongetje en Fiep is trots en verwend hem goed', laten Bart en Paula weten.

Anderhalf week voor de geboorte van Kees kwamen Bart en Paula het huis niet uit. Paula had verlof en Bart kon vanaf huis werken. "De bevalling vond plaats in het ziekenhuis maar tijdens de bevalling hebben wij geen hinder ondervonden van het coronavirus. Ook Bart kon de bevalling gelukkig meemaken", laat Paula weten. Bart en Paula hadden zich gelukkig voorbereidt op deze situatie. "Onder onze carport hebben we een gezellig plekje gemaakt waar beschuit met muisjes en koffie genuttigd kon worden. Hier ligt ook een kraambezoekboek waar iedereen deze bijzondere situatie kan beschrijven. Hier is ook veel gebruik van maakt en het boek is een mooie herinnering voor later". Het echtpaar had de eerste dagen kraamhulp. Zij gaf duidelijk aan dat er geen bezoek gewenst was. "Hier houden we ons nog steeds aan. Door middel van (k)raambezoek hebben we Kees wel aan iedereen kunnen laten zien. Met ons gezin hebben we een leuke kraamtijd. Maar we hadden dit geluk nog wel meer willen delen met familie en vrienden. Het minst leuke is dus ook dat niemand Kees kan vasthouden en een knuffel van je ouders of andere dierbaren zit er niet in. Maar dat we vanaf begin alles met z'n vieren doen is wel erg bijzonder en leuk". Bart en Paula hebben nog wel een tip voor andere gezinnen: "Blijf de maatregelen volgen, zodat anderen en jezelf gezond blijven. En geniet ondanks deze crisis van je kinderen en kraamtijd, wij genieten enorm".