Twenterand

Bouwkavels Kruidenwijk tijdelijk goedkoper

Door de redactie

De gemeente Twenterand verlaagt tijdelijk de verkoopprijzen van bouwkavels in de Kruidenwijk in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De gemeente hoopt zo de stagnerende verkoop van kavels in deze wijk weer op gang te brengen.

unknown

Het plan Kruidenwijk is al jaren in exploitatie. De laatste jaren zijn er echter nauwelijks kavels verkocht. De gemeente acht daarom een nieuwe impuls nodig om de verkoop van kavels te bevorderen en het plan te kunnen afronden. Particulieren en ontwikkelaars geven aan dat de grondprijs in omliggende kernen en gemeenten lager ligt dan in Westerhaar. Omdat de kavels in de Kruidenwijk relatief groot zijn is de relatief hoge de grondprijs nog eens extra nadelig. Daarom verlaagt de gemeente de verkoopprijs van de kavels tijdelijk naar 150 euro per vierkante meter. Deze prijzen gelden alleen voor percelen die worden verkocht tussen 1 januari 2019 en 31 december 2020.

De verlaging van de grondprijzen leiden er wel toe dat het plan Kruidenwijk minder zal opleveren. Hoeveel dit de gemeente gaat kosten, wordt pas duidelijk als bekend is hoeveel kavels er daadwerkelijk in deze periode worden verkocht.