Twenterand

Gelijke Kansen bij DOS'37

Door de redactie

DOS'37 zal vanaf volgend seizoen 'Gelijke Kansen' aanbieden aan jeugdspelers tot en met de JO10. Spelers tot en met de leeftijdscategorie JO10 (voorheen eerstejaars E-spelers) worden in een veilige omgeving -zonder prestatiedrang van buitenaf- opgeleid, waarbij ontwikkeling op elk niveau voorop staat.

Stefan Schipper

Bij de jeugdteams in de categorie JO8, JO9 en JO10 (wedstrijdvorm 6 tegen 6) vindt er geen gerichte selectie plaats op basis van voetbaltechnische kwaliteiten. Bij DOS'37 moet ieder kind gelijk zijn, nu en in de toekomst. Vanaf de leeftijdscategorie JO11 (wedstrijdvorm 8 tegen 8) zal er weer worden geselecteerd op voetbaltechnische kwaliteit.

Marc Meier, de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding van de Vriezenveense amateurvereniging, is ervan overtuigd dat ze door de Gelijke Kansen een kwaliteitsverbetering doorvoeren door de gehele club en dat eenieder kans maakt om prestatievoetbal te kunnen spelen. Belangstellende ouders en betrokken jeugdkaderleden zijn op woensdag 5 juni bijgepraat over de nieuwe beleidsplannen in een speciaal georganiseerde informatieavond.

De KNVB startte dit jaar al met het gelijknamige project, dat erop gebaseerd is om jeugdspelers dezelfde kansen aan te bieden en geen onderscheid te maken in kwaliteit. Evenveel trainingsmogelijkheden, samen trainen en dezelfde oefenstof per leeftijdscategorie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze aanpak een veel beter fundament biedt voor het ontwikkelen van de jeugdspelers.