Hardenberg

Geld voor opknappen van zwembad De Bargn's

Door de redactie

Het college van B en W van de gemeente Hardenberg heeft besloten om 11.125 euro beschikbaar te stellen voor het opknappen van zwembad De Bargn's in Kloosterhaar.

Zwembad De Bargn's in Kloosterhaar heeft dringend een opknapbeurt nodig. De chloordoseer installatie vraagt om de nodige aanpassingen en vervanging van onderdelen. De kozijnen van toilet, douche, kantine en opbergruimte zijn aan vervanging toe evenals de oude handbediende rolluiken. De steeds opbollende kunststof bodem van het bad moet gerepareerd worden. De totale kosten zijn 44.500 euro. Ook stichting Regiofonds 'Dooze & Dorp' doet een bijdrage van 20.000 euro. En de bijdrage van het Plaatselijk Belang bedraagt 10.000 euro. De bijdrage van de gemeente komt voor 4.000 euro te dekken uit het Fonds Maatschappelijk initiatieven en het restant van 7.125 euro komt ten laste van het budget investeringen in sportaccommodaties.

Zwembad de Bargn's in Kloosterhaar is het enige buitenbad in de gemeente Hardenberg dat zonder structurele bijdragen van de gemeente geëxploiteerd wordt. Plaatselijk Belang Kloosterhaar is eigenaar en exploitant van het bad. Slechts sporadisch wordt een beroep op de gemeente gedaan. Er is veel draagvlak bij de bevolking voor instandhouding van het bad. Het bad heeft een belangrijke sociale functie voor het dorp.